12.10.07

Не ви ли писна от Яицазимитпо лъгуг?

Идеята не беше лоша. Хората от dao.bg решиха да направят най-евтината seo кампания до момента, като накарат десетки SEO специалисти да работят за тях, а те да платят само на един - супер хитро. Не ме разбирайте погрешно - идеята наистина не е лоша - по този начин се чу малко повече за SEO като услуга, освен това децата се понапънаха и започнаха да четат по темата, а не да стоят на ниво title, meta и о, да - регистриране в търсачки и портали.

Лошото е, че и тази, като много от добрите идеи, свързани с много хора се насра до безобразие. За тези потенциални 1000 лева почти всички участници си прецакаха и блоговете и сайтовете. Стигна се до там да се пишат купища фалшиви материали, който да се линкват във възможно най-много директории, портали и т.н. Един два "SEO" форума посегнаха на текстовете си, и добавяха "Яицазимитпо лъгууг" във всеки свой параграф, като така направиха самите материали нечетливи и тежки.

Толкова мръсни номера на едно място могат да покажат само едно - малко са сериозните SEO оптимизатори, които участват в този конкурс. Повечето са ученици, неразбрали за какво става дума, но пък достатъчно големи спамери по душа, за да се вържат. Google наскоро направи доста сериозна чистка на всичко, що отговаря на "Яицазимитпо лъгууг" и резултатите паднаха в пъти, а няма да се учудя, някой бъде баннат, тъй като доста хора определено се поувлякоха.

Глупавото е, че както винаги го духа обикновения юзър - чете навсякъде "Яицазимитпо лъгууг", не го ебе за какво иде реч, писнало му е да гледа грозната фраза, писнало му е да цъка на уж интересни статии, които всъщност са поредния шит около SEO надпреварата. Шопов кърти мивки - освен че беше на първо място първите няколко дни, дори без да участва, реши да съботира пикльовците, като обяви, че ще даде парите за болни деца. Даже някои толкова ги хвана яд, че обявиха, че това не било по правилата. В тази връзка обявявам SEO конкурс с фраза "атакарк им етжя" - наградата е 5 лева и бидон айран.

P.S. В този материал Фразата "Яицазимитпо лъгууг", е сбъркана умишлено, за да съм сигурен, че не съм част от българската SEO простотия.

4 коментара:

Erbabic каза...

И на мене ми писнА яцочито (знаеш кое) ебати, изтрих от ридъра вече 5 блога дето преди ги четях

Евала на дао.бг, длъжни са били да опитат

Miglen каза...

Честно казано да много е дразнещо, въпреки че аз гледам да не си прецаквам блога с тази глупост, пуснах един пост и още няколко приятели ме подкрепиха. Което означава ли Емин Бей че аз или те са част от изтритите ти блогове от рийдъра. Ако е така искам да ти се извиня за нанесените щети. Не отричам че от части е дразнещо, съжалявам не бях предивидил и тази страна на нещата.

Анонимен каза...

:hi5: и на мене мощно ми писна. Грозна фраза idd и е навсякъде... а бе ти си си го казал, аз исках просто да декларирам солидарност.

Анонимен каза...

На мен от АдСенс реклами ми писна, но всички ги слагат. А, колкото до яйцата..., ами не всеки може да готви.